Auditietraining

Samen met het Het Young Talent Music Lab: https://www.ytml.nl biedt Young Talent Jazz een auditietraining . Dit dus naast je huidige opleiding in het  voortgezet onderwijs of zelfs een MBO opleiding die je nu doet. Het is een afgestemd trainingsprogramma waarmee je wel succesvol auditie kunt doen op een conservatorium.

De toestroom van muzikale talenten die hun roots hebben in Nederland droogt op . Young Talent heeft dat gesignaleerd en vindt dat zeer verontrustend. Plekken in amateur en professionele orkesten zijn leeg of worden gevuld met buitenlandse musici, áls deze plekken ál gevuld kunnen worden. Die lege plekken in orkesten ontstaan simpelweg omdat er geen musici, die in Nederland zijn geboren en getogen zijn, staan te popelen om in te stromen.

Bijkomend gevolg is dan ook de teloorgang van muziek van Jazz Bands en het kwijtraken van interesse voor deze prachtmuziek  van het publiek.
Nederlandse conservatoriums worden bevolkt door studenten uit het buitenland. Bovendien kiezen buitenlandse studenten voor een conservatorium opleiding in Nederland omdat het goedkoop is.

Er zijn diverse muziekgerichte vooropleidingen in Nederland, die leveren onvoldoende nieuwe musici in spé af aan de conservatoriums. Sterker nog regelmatig en op vrij grote schaal komt het voor dat leerlingen van een (muziek gerichte) vervolgopleiding na het behalen van hun diploma na een auditie op een conservatorium worden afgewezen. Een slechte en onvoldoende auditie. Een op het conservatorium gerichte Voortgezet Onderwijs opleiding biedt kennelijk geen enkele garantie op een succesvolle auditie om op een conservatorium. Sommige van die scholen zijn zelfs gelieerd aan conservatoriums.

Wat een teleurstelling voor het jonge talent. Wat zou dat doen met de sceptische ouders ? De jonge talenten verdwijnen buiten beeld.

Follow Us

Whatsapp: ++31 6 33163159

Email: info@youngtalentjazz.nl