“Door de Young Talent Jazz Band heb ik veel leuke en talentvolle mensen ontmoet! Het is erg inspirerend om met een grote groep een geheel te vormen en samen mooie muziek te maken.”

Adriaan, Toetsenist

“Je krijgt hier de kans om ontzettend veel ervaring en kennis op te doen. Zo namen wij deel aan het Prinses Christina Concours in het Bimhuis en konden wij op nog veel meer plekken optreden. Niet te vergeten de muzikanten die je leert kennen en de connecties die je opdoet. Geweldig leerzaam!”

Sten, Drums

“ik ben 16 jaar en speel trompet. Ik vind het super leuk om in de young talent jazz band te spelen en vind het een leuke groep! Naast dat ik veel ruimte krijg om solo’s te spelen krijg ik ook veel de kans om me te ontwikkelen binnen de sectie en in de band zelf. We spelen ook ontzettend leuke muziek. Ook de dirigent is heel leuk dus genoeg redenen om auditie te komen doen!”

Milan (16), Trumpet & Bügel

“Ik speel trombone. 1k vind het echt super gaaf om trombone te spelen, je ziet namelijk niet veel meiden op trombone… De young talent jazzband is een hele gezellige en leuke groep van muzikanten met heerlijke muziek. Ik krijg veel kansen om mezelf te ontwikkelen hier, wat ik heel erg fijn vind!
Lijkt het je wat? Kom zeker auditie doen!”

Marit (16), Trombone

“Eigenlijk ben ik drummer en comopneer ik graag muziek voor Big Bands. Nu speel ik Baritonsax en leer heel veel in de Young Talent Jazz Band Elke dag weer. Misschien gaan we wel mijn stukken spelen! Vet hoor!”

Thomas, Baritonsax

Steun ons met een donatie.

Amount

Steun ons !

De Stichting Young Talent Jazz kan, om de doelstellingen te bereiken, iedere financiële bijdrage en financiële ondersteuning goed gebruiken.

Om een voorbeeld te geven er komen wekelijks studenten uit het hele land naar de repetities, combo-repetities, jam sessies en optredens. Deze jonge mensen hebben geen inkomen en maken kosten om aan onze projecten deel te nemen. Dat is de reden dat we de deelnemende studenten / jonge muzikanten gratis proberen te laten deelnemen. Dat doen we terwijl er wel kosten tegenover staan zoals inhuren van professionele begeleiders (dirigent, jazzprof voor sectierepetities, jazzprofs voor jam sessie begeleiding), huur repetitieruimte en aanschaf van instrumenten zelfs in sommige gevallen. We willen de jonge talenten een vergoeding kunnen bieden van hun reis- en onkosten. Ook willen we deze middelen inzetten voor het organiseren van of deelnemen aan festivals en concerten. Onze aanvraag behelst verder bovenal een bijdrage voor het opzetten van ‘Jazz At School’ voor de lagere scholen, voor talentscouting op de middelbare scholen en voor de organisatie van de meer dan spannende en leerzame Pop-Up concerten.

Helpt u onze droom realiseren?

Jazz is een unieke muziekstijl die niet alleen swingt, maar vooral verbindt en verrijkt. Een muziekstijl die niet mag verdwijnen in Nederland maar die, net als een deel van de Nederlandse bevolking, steeds meer vergrijst. Met het project ‘BeJazzled’ wil Stichting ‘Young Talent Jazz’ bijdragen aan een belangrijk stuk verjonging binnen deze muziekstroming. Dit begint al op de basisschool met het enthousiasmeren van jonge kinderen, waarbij een extra focus ligt op kinderen die muziek en het spelen van een muziekinstrument vanuit hun opvoeding niet automatisch meekrijgen. Het continueert met talentscouting en gaat uiteindelijk over in professionele begeleiding tot het moment dat de jonge talenten hun eigen combo, orkest of Big Band kunnen starten.

Wij hopen van harte dat u ons wilt ondersteunen om deze droom te realiseren en dat jazz, niet alleen in Den Haag en Rotterdam, maar in heel Nederland met uw hulp kan blijven swingen en verbinden; voor oud én jong.

Registreer